Za pozicije u izvšnoj vlasti se mogu kandidirati svi čiji smrtni list nije stariji od 10 godina


Nakon što je bljesak.info u svom tekstu “Dragan Čović: Najsretniji čovjek na svijetu” najavio kako će prije svoje smrti Dragan Čović progurati zakon prema kojem se za pozicije u izvršnoj vlasti mogu kandidirati svi čiji smrtni list nije stariji od 10 godina, danas je parlament izglasao isti zakon.

Posljednji huliganski napadi na Borjanu Krišto, zapitali su lidere bh političke scene o prolaznosti ovozemaljskog života i što učiniti nakon svega ovoga. Stvari je dodatno zakuhao i jedan duhovni dokumentarac, koji su članovi predsjedništva pogledali u okviru team buildinga na Jahorini, a u kojem su saznali da sve materijalno stečeno na zemlji neće ponijeti sa sobom u nebo. Bila su to dva dovoljna razloga za pogurati novi zakon kodnog imena „Afterparty“.

To znači da će krojači sudbine bosanskohercegovačkog naroda i do 10 godina nakon svoje smrti moći obnašati funkcije koje trenutno obavljaju: „Ja sam Hrvat katolik i kao takav vjerujem u život poslije smrti. Mislim da se ne trebam dokazivati kao vjernik, dovoljno je baciti pogled na slike iz crkvi od 1990. pa nadalje kada me na svakom misnom slavlju za Uskrs ili Božić možete vidjeti u prvom redu“, ističe Dragan Čović.

„Sigurno je da će biti lakše to voditi od gore, bolji je pogled. Navikli smo na ovaj narod gledat od gore, kao manje od sebe, tako da je ovo samo prirodni tok stvari“, ističe Bakir Izetbegović i dodaje: „Al vidit ćemo. Moram pitat još Sebije jel se ona sa svime ovim slaže.“

Najistaknutiji srpski predstavnik u BiH, Milorad Dodik ipak je s dozom skepse prihvatio novi zakon i postavio zanimljivu filozofsku tezu: „Nije to loše. Šta ja znam. 10 godina nije puno. Pitanje je šta onda. Postoji li život poslije smrti nakon smrti? Valjalo bi uvesti neku klauzulu 10+5 godina.“

Predsjedništvo već radi na novoj nebeskoj rezidenciji iznad oblaka, a prema informacijama koje saznajemo iz izvora bliskih članovima, angažiran je deda iz Balaševićeve pjesme da ore njihove nebeske njive.

I dalje će vedrit i oblačit, ovaj put doslovno.

Komentari

komentari


reset password

Back to