Spolnost novi problem u osnovnim školama


Nedavno istraživanje provedeno u prvim razredima osnovnih škole Županije Zapadnohercegovačke, pokazalo je kako najmlađi dječaci i djevojčice imaju problema s identificiranjem svoje spolnosti.

Istraživanje, koje je provedeno na više od 445 učenika, pokazalo je kako su najmlađi uzrasti živjeli u zabludi, što se pogotovo odnosni na ženski spol.

Tako je primjerice mala Ana K. (8) donedavno mislila da je muško: „Štalno su mi se obraćali u muškom rodu. Meni je tetka posljednje dvi godine govorila: Jao što sam ti cadak. I od tada su krenule moje prve sumnje. Ne trebam ni napominjat kako mi se ćaća uvik obraća sa Sine!

Da ovaj fenomen ne pogađa samo žensku populaciju, svjedoči i ispovijest sedmogodišnjeg Mile B. Koji se također izjadao: „Ja sam uvik mislia da sam muško. Ćaća je uvik govoria da san tajin dječak, al nekako je to prečesto govorio da sam počeo sumnjat. Govorio bi mi: Di je tajin dječak? Počeo sam to ozbiljno shvaćati i počeo ga tražiti u sebi. S druge strane kad bi dolazio ujko Berko, on mi se obraća sa srednjim rodom: Ma gdje je ono moje malo smrdljivo? Pa sam i to počeo tražit. Previše pitanja, a meni tek sedam godina.“

Osim toga, razvija se novi val imena slatkog i životinjskog korijena (šećerko, medenko, miš, pile) pa su tako u klupi sjedili Šećerko Raić i Pilić Bevanda.

Komentari

komentari


log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in