Sjevernokorejac oduševljen Mostarom: Imamo puno sličnosti!


So Hjon, sjevernokorejski nogometni reprezentativac nalazi se na probi u aktualnom prvaku BiH – HŠK Zrinjski Mostar. U prvom intervjuu za jedan slobodni medij, govori o prvim danima u Mostaru te sličnostima sa Sjevernom Korejom.

“Raspitivao sam se o zemlji i čuo sam da imamo mnogo sličnosti. Čujem da i vi imate svoje diktatore baš kao i mi. Svidjele su mi se sličnosti i nije bilo problema oko dogovora s klubom.”

Na međunarodni velebni aerodrom u Mostaru je sletio direktnom zračnom linijom Pyongyang – Mostar koja prometuje četiri puta tjedno između ova dva grada. Kaže da mu se svidio i mentalitet ljudi: “Vidim da su i ovdje ljudima isprani mozgovi i da glasaju samo za jedne. Na trenutke se osjećam baš kao kod kuće. Nitko ne smije ništa reći protiv političara, svi rade u državnim firmama. Kao da smo međusobno kopirali modele.”

Pronašao je sličnosti i u turističkoj ponudi: “Nitko ne želi u našu zemlju baš kao što nitko ne želi ni u vašu.”

Neslužbeno se doznaje kako će biti upriličen doček u Gradskom odboru HDZ-a gdje će mu biti svečano uručena članska iskaznica HDZ-a kojom će nakon nogometne karijere imati osigurano mjesto u Elektroprivredi HZ-HB gdje će zajedno s njim raditi stranačke kolege iz Gradskog odbora. Tim potezom ga je klub uspio vezati na višegodišnji ugovor.

U tri dana koja je proveo u Mostaru, naučio je i nekoliko riječi: Dlagan Čouvić, Bakir, balija, ustaša i ona strana.

 

Komentari

komentari


reset password

Back to