DRAMA U ČITLUKU Zarobili tetku iz Njemačke jer je došla praznog gepeka


U Čitluku je trenutno opsadno stanje. Stanka Müller (43) jutros je nakon dugog puta iz Njemačke stigla u rodni kraj kako bi provela dva tjedna godišnjeg odmora.

Omiljeni nećaci Josip, Ivo i Karlo, kao i svake godine dočekali su je u košulji i s utegnutim umjetnim osmjehom. Čekali su obećane Ritter Sport čokolade, Haribo, njemačku Nutellu, ali i financijsku injekciju od po pedesetak eura koju bi čuvali kako bi bili glavne face na Gospojini.

Ipak, dogodio se nesvakidašnji događaj za Hercegovinu, koji će biti upisan u neslavnu povijest Čitluka. Stanka Muller došla je praznog gepeka, odnosno samo sa svojim koferom. Srdačno je poljubila djecu, koja su buntovno odmah obrisala sluz s obraza i krenuli u akciju. Zarobili su je u sušnicu gdje joj prijete otvaranjem dva suprotna prozora čime će stvoriti promaju koja će je usmrtiti.

Da se djeca ne šale, govori i činjenica da su jedan prozor već otvorili. Izrazili su i svoje zahtjeve, a to su njemačke čokolade, igračke i euri: „Prije kad bi ujko došao iz Njemačke, on te lovi oko kuće da ti utiska u džep 10 DEM, a ti sav pristojan bježiš i moliš Boga da te uhvati. Danas, dođe ujko, djeca njega love dok ga ne istresu do kraja! Njemačka definitivno nije što je nekad bila“, završili su svoj kratki govor ovi dvanaestogodišnjaci.

Prisebna je u tom trenutku bila majka troje dječaka, koja je iz Stankinog gepeka izvadila njemački deterdžent za rublje Persil. Uzela je uzorak i posula ga ispod prozora sušnice gdje su bili djeca i zarobljena Stanka. Djeca su namirisala njemački kvalitet i u datom trenutku su bili omamljeni što su policijske snage iskoristile kako bi provalile u sušnicu.

Ipak, nevjerojatno loša procjena policijskih snaga, koji su provalom vrata napravili propuh u sušnici, dovela je do tragične smrti Stanke Muller. Ostalo joj je još jedanaest dana godišnjeg i samo pet godina do njemačke mirovine.

Sahrana će se održati u sljedeću srijedu na Städtischer Friedhöf München, a obitelj Müller moli za sahranu bez kesa.

Komentari

komentari


reset password

Back to