Ako ne bude kiše, mostarski studenti bi mogli prosvjedovati!


Mostarski studenti u nedjelju su se u Caffe Baru Skripta okupili kako bi usuglasili stajališta oko najavljenog povećanja školarina. Nakon što su naručili kavu i prokomentirali jučerašnji koncert Saše Matića u Dalekoj obali, pristupili su raspravi čija je glavna tema bila: Što učiniti?

Studenti Sveučilišta u Mostaru se zalažu protiv povećanja školarina koje su Sveučilište i Studentski zbor dogovorili. Nakon desetominutne konstruktivne komunikacije, dogovoreno je kako će se organizirati studentski prosvjedi na nedavno obnovljenom vojničkom igralištu.

“Naš stav je jasan: Ako sljedeći utorak ne bude kiše, mostarski studenti bi mogli organizirati prosvjede!”, stoji u kratkom priopćenju neformalnog studentskog udruženja Fuka. U razgovoru za naš portal, student Dario P. (31), prenosi detalje sastanka: “Kontali smo u srijedu, ali igra Zrinja. Ponedjeljak je onako niđe veze, šta ja znam. Četvrtak i petak se ono više izlazi vani pa je nekako utorak bio najbolji. Ako ne bude kiše, moglo bi bit prosvjeda. Bijesni smo. Po prvi put su se na tržištu izjednačile cijene semestra u Mostaru i Golfa 2.”

Iz Studentskog zbora studente pozivaju da ne nasjedaju na provokacije nekolicine studenata: “Ne treba im vjerovati. To su obični vandali. Oni nemaju uopće pravo glasa. pa čak nisu ni članovi HDZ-a. Pozivam studente da ostanu kući jer je ovo sve normalno. Školarine na Harvardu iznose i po 20 000 dolara godišnje, a u nas se diže buna radi tri-četiri stoje.”, poručio je predstavnik Studentskog zbora te dodao: “Samo da napomenem, tko nije uplatio 10KM da to učini do kraja tjedna jer imamo zajedničko druženje uz roštilj i rafting sa dekanatom idući vikend.”

eroGAG
Foto V. Karuza

Komentari

komentari


reset password

Back to